Fotografie

Fotografie

De eerste permanente foto met het zicht vanuit een dakraam, gemaakt met een lichtgevoelige bitumen, 1826.
Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vastleggen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen op radiatie- of stralingsgevoelig materiaal. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (φῶς (phōs): licht, en γράφειν (graphein): schrijven).

Iemand die beroepsmatig fotografie verricht heet een fotograaf. Sinds de intrede van de digitale fotografie bestaat er een verschil tussen het nemen van een foto en het maken van een foto. Zeker met de huidige digitale techniek zijn er steeds meer mensen die met een fotobewerkingsprogramma foto’s maken. Hiervoor is niet noodzakelijk een fotocamera nodig; men kan bestaande foto’s makkelijk bewerken tot een eigen product. Echter, voor het nemen van een foto maakt men wel degelijk gebruik van een camera. Een afdruk van een voorwerp dat direct op lichtgevoelig materiaal gelegd is en vervolgens belicht, is een fotogram.

Ik hou ervan om te spelen met techniek, licht en compositie. Ik zie mogelijkheden en ik denk out of the box. Ik werk graag met kinderen, dieren en planten en ik ben trots op mijn werk! Wij hebben onze taak volbracht als een opdrachtgever 100% tevreden is.

Op je mooiste dag wil je genieten van alle romantiek en geliefden om je heen. Ik begrijp dat en ik zorg ervoor dat die speciale momenten vast worden gelegd. Of je nu gaat voor een reportage-achtige stijl of juist voor een prachtig fotoshoot. Ik zorg voor een fotoserie waardoor je jouw dag keer op keer kunt herbeleven!

workshop fotografie. Fotograferen is populairder dan ooit. En terecht: het is geweldig om de prachtige natuur of prettige momenten te fotograferen. Een goede foto is een blijvende herinnering of een prachtige decoratie. Een digitale camera is voor veel mensen betaalbaar en dat maakt digitale fotografie voor vrijwel iedereen bereikbaar. Lees meer…